標題: 好好好好...好消息!!!! [打印本頁]

作者: leo2004    時間: 2013-6-20 11:08 PM     標題: 好好好好...好消息!!!!

昨日無意行開科學館...見到這告示

應該是四川恐龍化石吧..無可能有祖國唔搵,搵外國卦...

但科學館有幾大..就算用晒成個科學館做都唔夠上野那個三層..大得去邊.唉...

圖片附件: 20130619.17740.jpg (2013-6-20 11:08 PM, 81.85 K) / 該附件被下載次數 427

作者: trump    時間: 2013-6-21 12:52 AM

還有雲南的
作者: leo2004    時間: 2013-6-21 01:27 AM

另外科學館出面空地.擺過暴龍頭個位都有工程進行中,唔知是否和這個有關..
作者: leo2004    時間: 2013-6-25 02:23 AM

無人回應0既????
版主收唔收到風???
作者: oviraptor    時間: 2013-6-25 09:10 PM

是的,聽說有恐龍展覽,但詳情還未公佈
作者: leo2004    時間: 2013-6-25 11:34 PM

QUOTE:
原帖由 oviraptor 於 2013-6-25 09:10 PM 發表
是的,聽說有恐龍展覽,但詳情還未公佈
你唔好畀我話你答0左等於無答啦..告示都貼埋出黎.....只是想知是什麼類型的展覽..好心急
作者: oviraptor    時間: 2013-6-26 01:41 AM

QUOTE:
原帖由 leo2004 於 2013-6-25 11:34 PM 發表

你唔好畀我話你答0左等於無答啦..告示都貼埋出黎.....只是想知是什麼類型的展覽..好心急
呵呵不知道該怎樣回答才能滿足到閣下,連官方都未公佈詳情,能說什麼呢...
作者: leo2004    時間: 2013-6-26 04:59 AM

以為你有內幕消息.
作者: unknown12    時間: 2013-6-26 09:43 AM

those fossils are from mainland
作者: leo2004    時間: 2013-6-26 10:32 PM

空間應該同之前差不多....唔抱太大期望有好多..
當然是祖國龍..其實是想知如何定位...依出土區份定恐龍種類..都有好多可能...

歡迎光臨 化石講場-Fossils Board (http://www.fossilshk.com/forum/) Powered by Discuz! 4.1.0