化石講場-Fossils Board 
» 遊客:  註冊 | 登錄 | 會員 | 幫助

RSS 訂閱當前論壇  

上一主題 下一主題

標題: 我想同大家討論一下關於野人或水怪o既野  

古生物
[藻類] 新手上路

UID 2576
精華 0
積分 6
帖子 4
閱讀權限 10
註冊 2007-8-2
狀態 離線
[廣告]:
我想同大家討論一下關於野人或水怪o既野

其實會唔會係我地人類唸得太複習??水怪會唔會係又遠古恐龍被滅忙個時,呢種生物好幸運咁逃離,沒接受絕種o既危機呢?又或者會唔會係某一種生物,突然係水到適應o左,仲進化變成呢一隻水怪呢??野人又會唔會係佢地遲左進化,仲搞到依家變左其他??係唔同地方都發現水怪,而被人類拍到佢地o既外型都冇咩大分別,又有可能係同一隻水怪,係度環游世界??

呢D係我心中o既謎,好想同人講下,但係講比呀爸呀媽聽佢地又話係假o既,所以我想係度同大家討論,聽下大家意見....謝謝!
2007-8-2 07:50 PM#1
查看資料  發短消息  頂部

hunter-hunted
[魚類] 中級會員

貢獻勳章   演講勳章   出席勳章  
UID 9
精華 1
積分 559
帖子 473
閱讀權限 50
註冊 2006-7-22
狀態 離線
[廣告]:
你所講嘅都係有可能,亦是推測,一定有好多人提出過,但要活生生捉到才可肯定牠們存在
2007-8-3 06:25 PM#2

古生物
[藻類] 新手上路

UID 2576
精華 0
積分 6
帖子 4
閱讀權限 10
註冊 2007-8-2
狀態 離線
[廣告]:
我懷疑海怪其實以前的深霸王(忘了名)
2007-8-3 07:40 PM#3

Franco仔 (震旦紀)
[哺乳類] 金牌會員

貢獻勳章   演講勳章   出席勳章  
UID 2290
精華 0
積分 1761
帖子 1735
閱讀權限 90
註冊 2007-6-27
來自 香港
狀態 離線
[廣告]:
I  know......

我愛活化石!
2007-8-19 02:35 PM#4
查看資料  訪問主頁  發短消息  Yahoo!  頂部

s0801037 (zorro-Rayfox)
[魚類] 中級會員
雷蒙貝倫格爾V雄狐

演講勳章   傑出會員勳章   出席勳章  
UID 4164
精華 0
積分 578
帖子 397
閱讀權限 50
註冊 2009-8-14
來自 第一隻始祖鳥出現後
狀態 離線
[廣告]:
世界各地流传着许多有关野人的传说,中国的野人,喜马拉雅山的“耶提”,蒙古的阿尔玛斯人,西伯利亚的丘丘纳,非洲的切莫斯特,日本的赫巴贡,澳洲的约韦,还有美洲的“沙斯夸之”,也就是传说纷纭的“大脚怪”。
2009-8-16 10:10 AM#5

可打印版本 | 推薦給朋友 | 訂閱主題 | 收藏主題  

{支持化石講場客戶廣告, 謝謝!}

本论坛支付平台由支付宝提供
携手打造安全诚信的交易社区   Powered by Discuz! 4.1.0  © 2001-2006 Comsenz Inc.
Processed in 0.008202 second(s), 6 queries

所有時間為 GMT+8, 現在時間是 2024-4-20 03:04 AM 清除 Cookies - 聯繫我們 - 恐龍@化石工作室 - Archiver - WAP